Preview Mode Links will not work in preview mode

Stærk & Smertefri


Mar 28, 2019

Overvægt og fedme er en af de største verdensomspændende sundhedsmæssige udfordringer, vi står overfor i dag - og de næste mange år. Det har store konsekvenser for den enkelte i form af blandt andet følgesygdomme og stigmatisering. For samfundet har det enorme økonomiske konsekvenser - og vi har sandsynligvis kun set overfladen af et problem, som kommer til fylde meget de næste årtier.

Vi ved hvordan fedme udvikles i store træk, men det store spørgsmål er hvorfor vi udvikler fedme. Der er nemlig mange faktorer bag - nogle indenfor vores kontrol og andre udenfor. Jens Lund forklarer om de genetiske og miljømæssige faktorer, der bidrager til fedmeepidemien, hvorfor vi ikke alle er overvægtige, hvorfor vægttabsvedligeholdelse er så svært og hvad vi kan gøre fremadrettet.

Jens Lund er kandidat i humanbiologi, bachelor i biokemi og professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Han arbejder på Københavns Universitet med fedmeforskning og biologien bag vores fedtceller. I episode 17 af Stærk & Smertefri snakkede jeg med Jens om vores fedtvæv og genetik, mens vi i denne episode snakker videre om:

  • Hvordan udvikler man fedme og hvorfor har vi en fedmeepidemi?
  • Fedmens følger: sygdomme, stigmatisering og enorme krav til sundhedsvæsen og samfundsøkonomi
  • Hvorfor det kun er nogle, der bliver overvægtige - vi lever jo alle i et fedmefremmende miljø?
  • Hvorfor det er så svært at vedligeholde et stort vægttab?
  • Hvordan kan vi bekæmpe fedmen i fremtiden?

Se mere på https://maxer,dk/staerk-smertefri/fedmeepidemi-fedmefremmende-samfund