Preview Mode Links will not work in preview mode

Minden szerdán 20.00-kor új beszélgetéssel várunk gyerekekről, kamaszokról, szülőségről, irodalomról, írásról, mesékről, felnövésről az élet legfontosabb kérdései mentén!


A meséktől a felnövésig epizódokban Vinczellér Katalin a kortárs magyar gyerek- és kamaszirodalom népszerű szerzőivel és illusztrátoraival fog beszélgetni életről és irodalomról.

Az altatás után, elalvás előtt epizódokban Hajdu Zsanett állandó vendége Szél Dávid pszichológus – így folytatódik a pandánia alatt futó közkedvelt beszélgetéssorozat, amelyben továbbra is a legfontosabb témákon keresztül közelítünk a pszichológia és a gyerekkönyvek metszéspontjához.

Tarts velünk!

Feb 23, 2022

Tolerancia, másság és elfogadás – Hajdu Zsanett 2020-ban beszélgetett élő adásban Szél Dávid pszichológussal, az Apapara blog és könyv szerzőjével arról, milyen egy érzékenyítő könyv, van-e létjogosultsága a program könyveknek, miként jelennek meg gyerekek, anyák, apák, nők, férfiak,...


Feb 16, 2022

“Nincs olyan író, aki nem saját magát írja.” "Nekem az írás olyan, mint a szörfösnek a hullám. Ha fel tudsz rá pattanni, akkor iszonyúan hasítasz.” Berg Judit nemcsak az egyik legnépszerűbb kortárs magyar gyerekkönyvszerző, hanem mindenre kíváncsi, kvantumfizikát olvasó, négy gyereket...


Feb 9, 2022

Altatás után, elalvás előtt Családi minták Miként öröklődnek a családi minták? Hogyan csípjük fülön a transzgenerációs helyzeteket? Miként ne örökíts tovább rossz mechanizmusokat?

Szél Dávid pszichológussal Hajdu Zsanett beszélgetett.


Feb 2, 2022

“Nagyon szeretem Katona Józsefet, mert a sorsunkban hasonlóságokat láttam mindig is: egyrészt hogy neki nem jött be az írás, és ez az egész frusztráció, ami velem is történt, az vele is megtörtént, csak ő végül feladta…”

Szabó Bori viszont nem adja fel. Sok humorral és (ön)iróniával mesél...