Preview Mode Links will not work in preview mode

I Hälsoveckan by Tyngre snackas det om viktiga och oviktiga ämnen relaterade till kost, hälsa och träning. Medverkar gör dietisterna Linnea Bärebring (PhD) och Erik Dunåker samt fysioterapeuten Jacob Gudiol (MSc).

Feb 22, 2022

I veckans avsnitt börjar vi med att diskutera en ny studie som tittat på skillnaden i blodsocker mellan sockerfri och vanlig mörk choklad. Vi kommer också in på diskussioner kring flavonoider, fiber, processande och marknadsföring.

 

Efter det så tar Linnea med oss på en tur bland alla olika typer av fettsyror...


Feb 20, 2022

I avsnitt tre av Hälsoveckan by Tyngre så diskuteras två olika ämnen.

Först blir det en djupdykning kring en ny studie där man fått människor att sova lite bättre och det gav en förbättring på deras kroppsvikt med en viktnedgång.

Efter det följer en längre diskussion kring ett reportage i Filter kring Ann...


Feb 12, 2022

I det första riktiga avsnittet av Hälsoveckan by Tyngre så diskuterar vi tre olika ämnen som täcker hela spannet mellan intressant, viktigt och i princip bara underhållande.

Först blir det en diskussion kring begreppet Ultraprocessad mat där vi utgår ifrån en studie nyligen publicerad i tidskriften BMJ...


Feb 12, 2022

En kort introduktion av värdarna i Hälsoveckan by Tyngre. I Hälsoveckan by Tyngre snackas det om viktiga och oviktiga ämnen relaterade till kost, hälsa och träning. Medverkar gör dietisterna Linnea Bärebring (PhD) och Erik Dunåker samt fysioterapeuten Jacob Gudiol (MSc).

Glöm inte att följa oss på Instagram...