Preview Mode Links will not work in preview mode

I Hälsoveckan by Tyngre snackas det om viktiga och oviktiga ämnen relaterade till kost, hälsa och träning. Medverkar gör dietisterna Linnea Bärebring (PhD) och Erik Dunåker samt fysioterapeuten Jacob Gudiol (MSc).

May 28, 2024

Jacob och Caroline berättar om en ny studie i New England Journal of Medicine där man visat att semaglutide minskar risken för dödsfall och försämring av redan förekommande njursjukdom hos typ 2 diabetiker.

I den här studien har medicinen med troligen mer fungerat eftersom den förbättrar blodsockerkontrollen...


May 21, 2024

Erik och Jacob diskuterar en nyligen publicerad extra analys på SELECT studien. I den här studien gav man antingen placebo eller fetmamedicin till drygt 17 000 personer med etablerad hjärtsjukdom. Huvudresultatet visade på ökad överlevnad för de som fick medicinen vilket vi redan berättat om i avsnitt 80.

I den...


May 14, 2024

Jacob och Linnea diskuterar denna vecka företaget Zoe som påstår sig kunna ge unika personliga dietprogram baserat på tester av människors tarmflora, blodsocker, blodfetter och familjehistorik. De har sen tidigare utfört flera riktigt coola studier där de använder sina kunder som studiedeltagare och tittar på...


May 7, 2024

Jacob och Linnea diskuterar den enorma hälsoinfluenserna Andrew Huberman och allt kritik som har riktats mot honom de senaste månaderna. Efter en artikel i New York Magazine som mest fokuserade på Hubermans privatliv så har det i efterhand också kommit ut en hel del artiklar som mer fokuserar på den felaktiga och...