Preview Mode Links will not work in preview mode

I Hälsoveckan by Tyngre snackas det om viktiga och oviktiga ämnen relaterade till kost, hälsa och träning. Medverkar gör dietisterna Linnea Bärebring (PhD) och Erik Dunåker samt fysioterapeuten Jacob Gudiol (MSc).

Jul 26, 2022

I avsnitt 26 av Hälsoveckan by Tyngre diskuteras NOVA-kategoriseringen och begreppet Ultraprocessad mat som har blivit mer och mer populärt de senaste åren. Till vår hjälp av vi John Martin Fredriksen från Norge som har spenderat mycket tid på att försöka förstå och kategorisera livsmedel enligt systemet.

Du...


Jul 19, 2022

I veckans avsnitt av Hälsoveckan by Tyngre diskuterar vi skillnaderna mellan observationsstudier och så kallade RCT, randomiserade och kontrollerade studier.

Vi går igenom vad som skiljer de två i utförande och vad man vanligen kan dra för slutsatser från studierna beroende på deras utförande. Vi tittar också...


Jul 12, 2022

Ännu ett frågeavsnitt och den här gången diskuterar vi först vad vi vet kring hälsoeffekterna från rött kött och sen efter det blir det en väldigt övergripande genomgång kring vad som verkligen är viktigt när det gäller att försöka bibehålla en god hälsa.

Glöm inte att följa oss på Instagram under...


Jul 5, 2022

Denna vecka svarar vi på lyssnarfrågor och vi diskuterar bland annat den gamla glutamatskräcken som var som störst på 80- och 90-talet. Varifrån kom den, varför försvann den och vad vet vi rent forskningsmässigt kring frågan?

Vi diskuterar även produkten proteinvatten och om den håller vad den lovar samt om...