Preview Mode Links will not work in preview mode

I Hälsoveckan by Tyngre snackas det om viktiga och oviktiga ämnen relaterade till kost, hälsa och träning. Medverkar gör dietisterna Linnea Bärebring (PhD) och Erik Dunåker samt fysioterapeuten Jacob Gudiol (MSc).

Aug 30, 2022

I avsnitt 31 av Hälsoveckan by Tyngre är Linnea tillbaka och vi diskuterar två nyligen publicerade studier där en har fokus på kaloriintag och den andra på om klimatvänlig kost också är hälsosamt.

Det första ämnet handlar om en nyligen publicerad studie där man tittat på hur texturen och processandet...


Aug 23, 2022

I veckans avsnitt diskuteras studien bakom de senaste rubrikerna att sötningsmedel påverkar tarmfloran.

De sötningsmedel som mer specifikt visade på en möjlig negativ effekt var sukralos och sackarin. Datan från studien är dock svårtolkad och resultatet passar inte heller med de från tidigare studier som har...


Aug 16, 2022

Protein är ämnet för dagen i veckans Hälsoveckan by Tyngre. Linnea Bärebring är tyvärr frånvarande det här avsnittet men vi har bra förstärkning ifrån dietist Filip Wattström som hjälper oss att lyfta fram det som vi anser vara det viktigare kring protein och träning.

Filip är förutom dietist även...


Aug 9, 2022

I veckans avsnitt av Hälsoveckan by Tyngre utgår vi ifrån en nyligen publicerad studier på så kallat intuitivt ätande med titeln, Intuitive eating in general aspects of eating behaviors in individuals with obesity: Randomized clinical trial.

Vi breddar dock diskussionen väldigt mycket och vi försöker förklara...


Aug 2, 2022

Frågelåda i Hälsoveckan by Tyngre och du får bland annat vet hur forskningen ser ut kring protein och muskelbyggande, hur man tar fram rekommenderat intag för olika näringsämnen, i fall man kan vara allergisk mot kolhydrater och kryddstark mat och mättnad.

Vi har också en diskussion kring viktnedgång under...