Preview Mode Links will not work in preview mode

I Hälsoveckan by Tyngre snackas det om viktiga och oviktiga ämnen relaterade till kost, hälsa och träning. Medverkar gör dietisterna Linnea Bärebring (PhD) och Erik Dunåker samt fysioterapeuten Jacob Gudiol (MSc).

Mar 28, 2023

Sommartid och en därför lite extra trött panel börjar veckans avsnitt av Hälsoveckan by Tyngre med att väldigt kort förklara varför normaltid året runt hade varit att föredra.

Efter det diskuteras en artikel i aftonbladet med titeln ”Så lätt blir du av med trötthet” där en funktionsmedicinare vid namn...


Mar 21, 2023

Trots sjuka barn så är hela panelen med i dagens avsnitt av Hälsoveckan by Tyngre. Vi börjar avsnittet med att kort diskutera akupunktur och en punkterad lunga. Efter det så fokuserar vi på en artikel i Göteborgs Posten med titeln Mindre frukt och grönt och mer läsk – svenskarnas matvanor allt sämre. 

I...


Mar 14, 2023

Linnea och Jacob gästas denna vecka av dietisten och forskaren Therese Karlsson verksam på Göteborgs Universitet. Therese har nyligen skrivit ett kapitel om näringsämnet kolin för nya NNR som ska släppas framåt sommaren.

Kolin är ett vattenlösligt ämne som är ganska likt ett vitamin i dess funktioner i vår...


Mar 7, 2023

Erik Dunåker och Linnea Bärebring bryter i det här avsnittet ner en ny studie som tittat på sockeralkoholen och sötningsmedlet erythritol och risken för hjärt- och kärlsjukdom. Den här studien har fått lite uppmärksamhet den senaste veckan med tidningsrubriker så som ”Sötningsmedel kopplas till...