Preview Mode Links will not work in preview mode

Den här podden drivs av SGF Grundvatten för att sprida kunskap om grundvatten ur olika perspektiv. Det gör vi genom att låta gäster från olika delar av branschen berätta om sitt yrke och dela sina reflektioner mer er lyssnare. Förutom att ge givande lyssning för grundvattenfolk vill vi locka nya till vår bransch och bidra till ökad kunskap om grundvatten i samhället.

Vi som står bakom podden är SFG Grundvatten. Vi är en av sektionerna i SGF – svenska geotekniska föreningen. Föreningen är en ideell branschorganisation som har som ändamål att främja utveckling inom samhällsbyggande kopplat till jord, berg, vatten och förorenade områden. Läs mer på vår hemsida sgf.net http://sgf.net/

Dec 27, 2022

Säsongens sista avsnitt avslutas med Anna Brunsells reflektioner kring vad som är extra roligt och extra svårt med att jobba med hydrogeologi, speciellt i stora infrastrukturprojekt.


Dec 13, 2022

I det här avsnittet fortsätter vi samtalet med Håkan Karlsson som är geokonstruktör. Vi pratar om att förena teknik och praktik i byggprojekt, att tolka stickprover från jord och grundvatten och kunna bygga hållbara och hållfasta anläggningar genom att göra anpassningar under projektets gång. Naturligtvis...


Nov 29, 2022

I det här avsnittet reflekterar vi tillsammans med Malva Ahlkrona över stora datamängder och samhällsnyttan av den. Hur kan vi öka nyttan av grundvattendata, hänger data och demokrati ihop och vilka utmaningar finns?


Nov 15, 2022

Anna Brunsell är tillbaka i podden och vi fördjupar oss inom järnvägar, tunnlar och annat spännande. Anna berättar om hur det kan vara att jobba med grundvatten i sådana komplexa projekt, om både hydrogeologiska och pedagogiska utmaningar och samarbeten som krävs.


Nov 1, 2022

Podden gästas av Håkan Karlsson som jobbar som geokonstruktör. Håkan berättar om sitt jobb och vad han uppskattar med det, vad som är extra spännande och utmanande. Grundvatten kommer ofta in som en viktiga fråga och vi pratar om hur och varför.