Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


Aug 5, 2022

Vi är tillbaka efter sommaruppehåll!

På vissa sätt blev den inte som vi hoppats, framför allt på grund av mordet under politikerveckan i Visby. Expo kunde under sommaren berätta var gärningsmannen haft sin politiska hemvist – som medlem och sympatisör i Nordiska Motståndsrörelsen (NMR). Sverigedemokraterna har också släppt den första delen av partiets så kallade vitbok. Ett släpp som gav SD-mannen Mattias Karlsson ”lite ont i magen”.

Det är också pridevecka och under lördagen är det prideparad! Samtidigt har extremhögern hittat ett nytt hatobjekt – transpersoner. Transfrågan har beskrivits som den perfekta stormen. En sådan är extremhögern sällan sen att utnyttja. Och samtidigt som extremhögern fått upp ögonen för frågan och kampanjar allt de orkar så har de fått uppbackning från oväntat håll.

Vilka frågor är det som triggar, hur ser anti-transrörelsen ut och varför bryr sig extremhögern alls?

Det pratar vi om i det första Studio Expo efter sommaruppehållet!

Programledare: Anna Fröjd

Medverkande: Daniel Poohl och Erik Glaad

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjande, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.