Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


Jun 7, 2024

Söndagens val till Europaparlamentet väntas bli en framgång för den europeiska ytter- och extremhögern. I Sverige har vi två regeringspartier, Kristdemokraterna och Liberalerna, som balanserar på gränsen för att åka ur parlamentet samtidigt som SD ser ut att kunna växa och gå från tre till fyra mandat.

Vad skulle en framgång för ytter- och extremhögern i Europa innebära? På vilket sätt påverkar EU-valet den nationella politiken och vilken är den stora elefanten i rummet när EU-valet är över?

Gäst i studion är Niclas Nilsson, utbildare och researcher på Expo.

Programledare: Erik Glaad

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

---

Expo behöver ditt stöd

Bli månadsgivare: https://expo.se/stod-expo/manadsgivare/ 

Prenumerera på Expo: https://expo.se/tidskriften/prenumerera 

Läs mer:

Studio Expo: Sverigedemokraternas europadrömmar (2024): https://expo.se/podcasts/sverigedemokraternas-europadrommar/ 

Så försöker svensk extremhöger kapa bondeprotest (Anders Dalsbro, Niclas Nilsson, 2024): https://expo.se/fordjupning/sa-forsoker-svensk-extremhoger-kapa-bondeprotest/ 

Medial gränsdragning i Belgien (Anna Trenning-Himmelsbach, 2024): https://expo.se/nyhet/medial-gransdragning-i-belgien/ 

Folklistan-kandidat talade på högerextrem konferens (Anders Dalsbro, 2024): https://expo.se/nyhet/folklistan-kandidat-talade-pa-hogerextrem-konferens/ 

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjanden, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 – för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.

Stöd vår verksamhet genom att bli månadsgivare eller swisha en slant till 123 271 02 59.