Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo

Feb 23, 2024

I veckan kunde vi rapportera att Samnytts ansvarige utgivare döms till fängelse för två fall av yttrandefrihetsbrottet förtal och ett fall av grovt förtal.

Domen fick stor mediauppmärksamhet även fast det inte är första gången just utgivaren för den högerextrema sajten döms i ett förtalsmål. Senast i...


Feb 16, 2024

Sverigedemokraterna vill lägga om Europapolitiken på samma sätt som de menar att de fått Sverige att lägga om migrationspolitiken – genom att ta de andra partiernas mandat. Det skrev Jimmie Åkesson och den sverigedemokratiska Europaparlamentarikern Charlie Weimers i en debattartikel i Aftonbladet inför det...


Feb 9, 2024

Den svenska extremhögern söker aktivt efter unga att rekrytera till sin politiska kamp. Både online och i verkliga livet radikaliseras unga in i en rasistisk tankevärld där våld ses som en viktig kampmetod.

De senaste åren har vi sett exempel på när ungas radikalisering gått så långt att ungdomar planerat...


Feb 2, 2024

Medier i bred bemärkelse anklagas återkommande för att vara ideologiskt styrda, att ägna sig åt fake news eller mörkläggning – oftast kring frågor om invandring men på senare tid även i andra frågor.

Samtidigt lever vi i en tid där vi har aktörer, både stater och andra intressen, som aktivt jobbar med...