Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo

Apr 26, 2024

Under onsdagen attackerade maskerade män ett politiskt möte arrangerat av Vänsterpartiet med stöd av Miljöpartiet där Expo var inbjudna att föreläsa. Föreläsningen skulle handla om högerextremism i Sverige och bemötande av rasistiska idéer när en rökbomb, försvarsspray och fysiskt våld avbröt...


Apr 19, 2024

Mordet på Mikael i Skärholmen förra veckan har skakat om Sverige. Berättelsen om hur den 39-åriga pappan, som var på väg till badhuset med sitt barn, blev skjuten och lämnad att dö har väckt avsky och ilska och har mötts av kraftiga reaktioner från alla partiledare i riksdagen.

 

Men längst av alla i...


Apr 12, 2024

Ryssland pekas av Säkerhetspolisen ut som den enskilt största hotdrivande aktören när det kommer till utländsk påverkan mot Sverige.

Det övergripande syftet med rysk påverkan mot Väst är att förskjuta maktordningen och utmana USA:s ställning – och förutom det militära hotet bedriver Ryssland påverkan...


Apr 5, 2024

I januari presenterade regeringen det som kallas för den nya nationella strategin mot våldsbejakande extremism och terrrorism. Ett dokument som anger hur Sverige ska arbeta mot högerextremt och radikalislamistiskt våld och terror.

Den nya strategin ersätter tidigare strategier och det finns väsentliga skillnader...