Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo

Jun 28, 2024

Det senaste halvåret har varit en berg- och dalbana för de som följer den politiska debatten. Både i Sverige och internationellt har ytterhögern flyttat fram positionerna. 

I det här lite extra långa avsnittet summerar vi vad vi sett det senaste halvåret och analyserar vilken politisk utveckling vi har framför...


Jun 21, 2024

Under fredagskvällen förra veckan, svensk tid, meddelade den amerikanska regeringen att man terrorklassar Nordiska motståndsrörelsen. Dessutom klassas i samma veva tre ledande personer i NMR som “globala terrorister”.

Terrorstämplingen kommer efter att nazistorganisationen utretts av USA:s utrikesdepartement...


Jun 14, 2024

Sverigedemokraterna gick till EU-val med sin kampanj “Mitt Europa bygger murar” – en kampanj som inte visade sig särskilt framgångsrik, om man ser till partiets valresultat.

Men SD, sin vana trogen, ägnade sig under kampanjen åt ett flerfrontskrig. I partiets officiella kampanj utmålades muslimer och...


Jun 10, 2024

När rösterna i EU-valet nu är räknade blev den högerextrema storsegern inte lika stor som tidigare förutspåtts. I Sverige fick skärrade sverigedemokrater se sig omsprungna av både Miljöpartiet och Moderaterna i valrörelsens slutspurt och slutade som det svenska valets fjärde största parti.

Men runt om i...


Jun 7, 2024

Söndagens val till Europaparlamentet väntas bli en framgång för den europeiska ytter- och extremhögern. I Sverige har vi två regeringspartier, Kristdemokraterna och Liberalerna, som balanserar på gränsen för att åka ur parlamentet samtidigt som SD ser ut att kunna växa och gå från tre till fyra mandat.

Vad...