Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


Sep 16, 2022

Valresultatet har skakat om den politiska situationen i Sverige. Även fast många hade förutspått att Sverigedemokraterna skulle göra ett bra val så var det få som från början trodde att partiet skulle nå riktigt så stora framgångar som det gjorde.

Men trots ett sargat politiskt landskap finns fortfarande en karta att titta på för att försöka förstå vilka förändringar Sverige står inför. Genom att jämföra vad som hänt när partier liknande Sverigedemokraterna kommit till makten i andra europeiska länder går det att utläsa prioritetsordningar, politiska vägval och hur snabbt förändringarna kan tänkas komma.

I veckans avsnitt av Studio Expo pratar vi om radikalhögerns roadmap och var den ser ut att föra oss.

---

Programledare: Erik Glaad

Medverkande: Anders Dalsbro och Daniel Poohl

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

Har du frågor om SD:s framgångar eller extremhögerns valrörelse? Skicka din fråga till oss på studioexpo@expo.se så ska vi försöka svara på den i kommande program.

--

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjande, mer om våra granskningar och analyser av högerextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995, för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.