Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


Jan 6, 2023

6 januari 2021 stormade Trumpsupportrar den amerikanska kongressbyggnaden Kapitolium i Washington D.C. Bland dem fanns de högerextrema grupperna Proud Boys och Oath Keepers.

I slutet av 2022 släppte kongressutskottet som utrett Donald Trumps ansvar för den dödliga attacken sin rapport – och rekommenderar ett åtal mot ex-presidenten.

Kommer Donald Trump, som ställer upp i valet 2024, överleva även den här krisen? Hur tog sig högerextrema idéer in i det Republikanska partiet? Hur har svenska partier förhållit sig till Trump? Och hur ser framtiden ut i USA – en av världens största demokratier?

I årets första Studio Expo pratar vi, på dagen två år efter stormningen av Kapitolium, om attacken mot hjärtat av amerikansk demokrati, det rättsliga efterspelet och vilken roll den amerikanska extremhögern spelade.

Programledare: Erik Glaad

Gäst i studion: Morgan Finnsiö, reseracher och utbildare på Expo

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjanden, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 – för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.