Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


Jan 27, 2023

78 år har gått sedan koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades. Under de nästan fem år som lägret användes, mellan 1940 och 1945, mördades drygt en miljon fångar i lägret, den absoluta majoriteten judar. De som inte avrättades levde och tvingades att arbeta under fruktansvärda villkor fram till dess att lägret utrymdes och kort därefter befriades av Sovjetiska styrkor den 27 januari 1945. Datumet är nu en internationell minnesdag för Förintelsens offer och för hågkomsten av Förintelsen.

Studio Expo på Förintelsens minnesdag om minnesarbete, lärdomar och behovet av att fortsätta påminna om den viktigaste lärdomen av dem alla. Ett samtal med Tommy Ringart, son till överlevande och i dag ordförande för Föreningen Förintelsens överlevande.

Programledare: Anna Fröjd

Gäst i studion: Tommy Ringart, ordförande för Föreningen Förintelsens överlevande.

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

Klippning: Elin Samuelsson

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjanden, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 – för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.