Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


Mar 3, 2023

Den högerextrema, traditionella organiseringen tappar i styrka och tangentbordskrigare beskrivs inom rörelsen som lata och inaktiva. I stället söker sig allt fler högerextremister till löst sammansatta nätverk av lokala slagsmålsklubbar.

Ett exempel är ett nazistiskt gym i Värmland som utvecklats till ett nav för liknande och träningsgrupper. Genom att starta sånna vill rörelsen återuppliva en intern krigaranda och öka sitt våldskapital.

Hur ser den här organiseringen ut? Var kommer trenden ifrån? Och kan dom här grupperna utmana större grupper i kampen om att locka unga?

Dessutom tar vi upp frågor från er lyssnare som vi inte hann svara på under den livesända presentationen av vår årsrapport.

Programledare: Erik Glaad

Gäster i studion: Jonathan Leman, Daniel Poohl

Se direktsädningen och ladda ner rapporten här: https://expo.se/2023/02/fler-rasideologiska-aktiviteter-under-2022

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjanden, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 – för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.