Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


Mar 24, 2023

Södra Sverige är Sverigedemokraternas absolut starkaste fäste men på flera håll är det turbulent i partiet och sedan valet har skandalerna avlöst varandra. Den senaste utspelar sig i Hässleholm och innefattar, förutom den sverigedemokratiska kommunstyrelseordföranden också samtida vikingar, anklagelser om torpeder och utpressning samt ett överklagat äldreboende.

Vad är det som har hänt i Hässleholm och säger den senaste tidens kriser något om Sverigedemokraterna som organisation? Hur riskerar den negativa publiciteten att påverka partiet och den lokala opinionen?

Dessutom pratar vi lite om den ökande repressionen mot civilsamhället i Ryssland där SOVA Center, den ryska motsvarigheten till Expo, är senast i raden att stängas ned. 

Programledare: Anna Fröjd

Gästar i studion gör Expos Erik Glaad och Niclas Nilsson samt frilansjournalisten Volodya Wagner.

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjanden, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 – för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.