Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


Apr 21, 2023

I veckan avslöjade Expo att den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Elsa Widding under förra helgen deltog som en av talarna på en internationell konspirationskonferens i Norge.

Konferensens uttalade ambition var att ge sina medverkande ”den större bilden” av de globala utmaningarna för frihet och global hälsa och genom sina talare visa vilka som faktiskt ligger bakom - “Who is pulling the strings”?

Dolda makteliter som i hemlighet försöker ta kontroll över världen var den röda tråden och SD:s Widding delade scen med både antivaxxare, coronaförnekare och personer som relativiserat Förintelsen.

Utbildningsminister Mats Persson kallade Widdings stöd till konferensen för ett kunskapsförakt som inte anstår en riksdagsledamot. 

Hur mycket konspirationsteorier tål Sverigedemokraterna? Vilka tecken finns på att SD radikaliserats? Och kommer vi se färre uteslutningar ur partiet framöver?

Programledare: Anna Fröjd

Gästar i studion: Erik Glaad och Jonathan Leman

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjanden, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 – för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.