Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


Jun 7, 2022

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson klarade sig undan misstroendehotet mot honom som SD väckte förra veckan. Det stod klart tidigare idag när rösterna i riksdagen räknats.

Högeroppositionen har länge varit missnöjda med hur ministern skött sitt uppdrag – dessutom innehåller hans ministerportfölj frågor som är några av de mest brännande i svensk inrikespolitik just nu. Utöver det har ministern också kritiserats av konstitutionsutskottet sedan tidigare.

Men hur kommer det sig att Sverigedemokraterna under en längre tid fokuserat på att utmåla Morgan Johansson som Sveriges sämsta minister i flera av sina kanaler? Varför är man villig att riskera en regeringskris med mindre än 100 dagar kvar till valet? Och hur tog SD emot beskedet att den politiska vilden Amineh Kakabaveh la ner sin röst och räddade kvar Morgan Johansson?

Det pratar vi om i det här extraavsnittet av Studio Expo.

Programledare: Erik Glaad

Medverkande: Morgan Finnsiö

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjande, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.