Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


May 6, 2022

Extremhögerns valrörelse är nu i gång på riktigt. I Sverigedemokraternas bakvatten är det främst två partier som slåss om väljarnas uppmärksamhet – Nordiska motståndsrörelsen och Alternativ för Sverige. Expo var på plats på deras första maj-demonstrationer runt om i landet. Ett av partierna vädrar morgonluft och det andra brottas med stora interna problem. Vad kan vi vänta oss från dessa partier inför valet?

Under första maj var också den danska högerextremisten Rasmus Paludan och hans parti Stram Kurs tillbaka i Sverige för att bränna koraner. I medier talas det ofta om att Paludan enbart vill skapa kaos. Men vad är hans egentliga slutmål och hur påverkar han svensk inrikespolitik?

I det första avsnittet av Studio Expo analyserar vi extremhögerns kamp för uppmärksamhet i det kommande valet. Dessutom får du rapporter från våra reportrar som bevakade högerextremisternas första maj – startskottet för den högerextrema valrörelsen.

Programledare: Anna Fröjd
Medverkande: Daniel Poohl, Erik Glaad och Daniel Vergara

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjande, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.

Stöd vårt arbete genom att bli månadsgivare på expo.se eller swisha valfri summa till 123 271 02 59. Tack för ditt bidrag!