Preview Mode Links will not work in preview mode

Salong Ett

Aug 15, 2023

Det har blivit dags att åka in i kärlekstunneln när Filmstadens podcast Salong Ett djupdyker i den omåttligt populära filmgenren: romantiska komedier. Programledaren Ayan Jamal får sällskap av filmskaparen Fanni Metelius och komikern Jonas Strandberg för att prata om filmerna som får vårt hjärta att slå ett...


Jul 14, 2023

Den 21 juli är det dags för Christopher Nolans senaste film Oppenheimer att ta sig upp på vita duken. Den här gången skildrar den prishyllade regissören berättelsen om den amerikanska vetenskapsmannen J. Robert Oppenheimer och hans roll i utvecklingen av atombomben. 

I det senaste avsnittet av Filmstadens podcast...


Jul 7, 2023

Premiären av den efterlängtade filmen Barbie närmar sig. Den 21 juli ska vi dyka ned i regissören Greta Gerwigs tolkning av hur den rosaskimrande drömvärldens ser ut. Men hur drömsk är den faktiskt? Och vad innebär egentligen karaktären Barbie?

I Salong Etts avsnitt om världens mest kända docka bjuder...


Jun 15, 2023

Den 28 juni är det dags för en av de mest ikoniska filmkaraktärerna genom tiderna att åter igen rida fram på den vita duken. Då är det premiär för den femte filmen i serien om den äventyrliga arkeologen Indiana Jones, i ”Indiana Jones and the Dial of Destiny”.

I det senaste avsnittet av Filmstadens podcast...


May 15, 2023

I snart hundra år har Disney skapat filmer som format vår barndom. I det här avsnittet av Filmstadens podcast Salong Ett bjuder programledaren Ayan Jamal in manusförfattaren Michaela Hamilton och filmnörden David Borg för en nostalgisk resa – från 30-talets Snövit till nutidens Frost. Var har filmerna...