Preview Mode Links will not work in preview mode

 

 

 

Nordjylland er fyldt med historier om fantastiske menneskeskæbner, der er alt for gode til ikke at blive fortalt!

 

Den nordjyske kyst er fyldt med glemte historier om sørøvere, strandvaskere, hærgende sandflugt, kærlighed og tyvstjålet strandingsgods. 

Genfortalt Nordjylland er en podcast-serie i 5 afsnit, baseret på de sande beretninger om nordjyske kapere, strandinger og menneskeskæbner i tiden omkring Englandskrigen i 1807.

Serien er produceret i samarbejde med Nordjyllands Kystmuseum og Læsø Museum og støttet af KulturKANten

Dec 6, 2022

Den danske forfatter Maja Elverkilde har i 10 år været i gang med et “livstils-eksperiment”. Det foregår i Sverige - og det er der en række meget vigtige grunde til. Det handler blandt andet om at begrænse den plads, man tager, for at få mere af den.

Vi udforsker Majas liv og hvordan hendes kunst påvirkes af...


Dec 6, 2022

I de her år finder man, især i den sydlige del af Sverige en særlig form for dansk undergrundsbevægelse. Det er mennesker, der på forskellige måder har slået op med hamsterhjulet, og som eksperimenterer med en anden måde at leve på. De er en ny slags emigranter, der ligesom tidligere tiders udvandrere fra


Aug 12, 2022

Den her podcast handler om en af de vildeste perioder i vores historie: En tid hvor selveste Kongen var dybt involveret i omfattende sørøvervirksomhed. Og trak tusinder af helt almindelige mennesker med sig. Det er også en historie, der udspiller sig i et af de vildeste områder i Danmark. Et ørkenlandskab, præget...


Aug 12, 2022

Den unge nordmand, Peter Jakob Larssen, er lige blevet forfremmet til kaptajn for en farlig mission: Han skal lede en konvoj, der sejler korn fra Danmark til Norge. Året er 1808, Englandskrigen raser, og Norge er på hungersnødens rand.
Missionen ender helt galt, og Peter Jakob beslutter sig for at tage hævn over de...


Aug 12, 2022

Peter Jakob Larssen, en ung, ambitiøs nordmand fra en velhavende skipperfamilie, er lige blevet forfremmet til kaptajn på en farlig mission: Han skal lede en konvoj, der sejler korn fra Danmark til Norge. Året er 1808, Englandskrigen raser, og Norge er på hungersnødens rand.

Missionen ender helt galt, og Peter...