Preview Mode Links will not work in preview mode

Ouders

Jun 30, 2022

Voor het project Gewoon Pa is Renate Beense een aantal keer bij haar vader gaan logeren. Nu was haar vader vrij extravert en deed hij – ook met de camera op zich gericht - de dingen op zijn manier. Het volgen van de dagelijkse routine binnen- en buitenshuis stond al garant voor een bijzondere serie.

Wilfried de Jong...


Jun 30, 2022

Wilfried de Jong spreekt met kunstenaar Cees Krijnen over hoe hij zijn ouders' scheiding tot kunstproject maakte en zijn moeder Greta Blok officieel werd benoemd tot ‘Ambassadrice van de Gescheiden Vrouwen’.

 


Jun 30, 2022

Na 21 jaar stapt fotograaf Eddo Hartmann opnieuw de kamers van zijn jeugd binnen en ziet dat tegelijk alles en niets is veranderd. Hij besluit zijn voormalige woonhuis alsof het een plaats delict was.

Wilfried de Jong spreekt met Eddo Hartmann over hoe het is om na ruim twintig jaar met een camera terug te keren naar...


Jun 30, 2022

“Hierbij presenteer ik mijn moeder – zij speelt in haar eigen sterfscène – en mijzelf: de dochter die op zoek is naar de beste mogelijke dood. Zou het mogelijk zijn om ooit samen te sterven, vroeg ik mij af.”

Wilfried de Jong gaat met Pippilotta Yerna in gesprek over de angst voor het onvermijdelijke moment dat...


Jun 30, 2022

De vader van fotograaf Jan Banning werkte als dwangarbeider aan de Pakanboeroe-spoorweg in het voormalige Nederlands-Indië ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hij fotografeerde zijn vader en andere mannen voor de serie ‘Sporen van Oorlog’ zoals zij destijds hun dwangarbeid verrichtten: met ontbloot bovenlijf. De...