Preview Mode Links will not work in preview mode

NGI - Med blikket mot bakken

Oct 28, 2022

Norge har en ledende rolle i internasjonal forskning knyttet til fangst og lagring av CO2. Skal vi nå FNS klimamål om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader, mener både FN og det internasjonale energibyrået IEA at å lagre flere milliarder tonn CO2 hvert år må være en del av løsningen.  

NGIs egen...


Oct 28, 2022

Innen 2040 planlegger norske myndigheter å etablere 1500 havvindmøller i værharde Nordsjøen. Hvordan sikrer man at havvindøllene står trygt og gjør minst skade på miljøet? Og hvordan er det å være geotekniker å jobbe til havs og bidra til å utvikle norsk havvindnæring? 

Gjest: Victor Smith,...


Oct 28, 2022

Sarah Hale og Hans Peter Arp er to av de fremste forskerne på PM-stoffer. De leder det store EU-prosjektet ZeroPM, som skal finne løsninger på denne gigantiske utfordringen. Hør hvordan de går fram og hva du som forbruker kan gjøre for å unngå varer som sprer kjemisk forurensning.  

Gjester: Sarah Hale,...


Oct 28, 2022

Byggevirksomhet, som boliger og infrastruktur som veier og jernbane, generer store mengder med overskuddsmasser. Hvert år blir over 5 millioner tonn med forurensede overskuddsmasser fraktet til deponier, som tilsvarer mer enn 300 000 lastebillass. Men hva om vi i stedet kan klare å få til gjenbruk? I...


Oct 26, 2022

Lær mer om to yrker som er samfunnsnyttige, framtidsrettede, varierte og hvor du kan jobbe internasjonalt. Geoteknikere og geologer har avgjørende kunnskap når det skal settes opp et bygg eller en plattform for havvind eller lages infrastruktur, som vei og jernbane. De forsker på hvordan klimaendringer...