Preview Mode Links will not work in preview mode

Z gosti se podajamo na različne plezalne in gorske pustolovščine. Podoživljamo in delimo pristne ter avtentične zgodbe alpinistov, športnih, balvanskih in lednih plezalcev,  alpinističnih smučarjev, gornikov in vse ostalih, ki so tako ali drugače povezani z gorami, s plezanjem v vseh oblikah ter vsem, kar sodi zraven. Pogovore o gorniški modrosti vodi Miha Habjan.

Jun 4, 2024

Luka Krajnc in Luka Lindič sta konec poletja 2023 preplezala novo smer Lepotica in zver v severni steni Rjavine. Za končni prosti vzpon težavnosti zgornje desete stopnje je smer zahtevala 3 leta in 18 obiskov stene.

Februarja 2024 sta v štirih dneh preplezala novo smer v južni steni Aguje Poincenot in tako...


May 21, 2024

Rudi je v gore je začel zahajati v osnovni šoli, proti koncu srednje šole se je srečal s plezanjem, v času študija, pa ga je alpinizem dodobra prevzel in temu je posvetil kar nekaj svojega časa.

Sredi 80-ih let prejšnjega stoletja je skupaj s prijateljem, alpinistom, glasbenikom in pisateljem Tinetom Miheličem...


May 9, 2024

Vili Guček se je leta 1978 kot 12-letni fantič pridružil domačemu Zasavskemu AO ravno v obdobju, ko sta takratno alpinistično skupnost preplavili ideja in vizija prostega plezanja. Novorojeno športno plezanje je postalo vodilo Vilijevega življenja, ki pravzaprav traja vse do danes.

Vili je zgodaj začel...


Apr 23, 2024

Andreji sta šport in narava življenjski sopotnici že od otroštva. Ukvarjala se je z atletiko, plesom, judom, padalstvom, cestnim in gorskim kolesarstvom, tekom, pustolovskimi dirkami, plezanjem, alpinizmom.
Je članica AO Tržič in tudi gorska reševalka, ki se redno udeležuje gorsko reševalnih akcij. Je...


Apr 2, 2024

Igor Jenčič je doktor fizikalnih znanosti. Je strokovnjak za jedrsko energijo, zaposlen na Institutu Jožef Stefan.
S smučanjem se je srečal kot otrok, leta 1977 pa je opravil svoj prvi turni smuk. Teh se je do danes nabralo preko tisoč.
Konec 90-ih je napisal Veliki turnosmučarski vodnik, s podnaslovom Od...