Preview Mode Links will not work in preview mode

Sörmlandspodden

May 1, 2024

I säsongens sista avsnitt av Sörmlandspodden möter vi två eldsjälar, Jan från Näshulta och Karina från Läppe. De berättar om förutsättningar och framgångsfaktorer för en levande landsbygd.

Jan Kruhsberg kommer från Näshulta och pratar bl.a om hur de skapar bostäder och vikten av att ha en...


Apr 15, 2024

I det här avsnittet av Sörmlandspodden lyfter vi fram hur kultur och historia kan bidra till lokal utveckling. Vi möter två inspirerande entreprenörer, Göran Lagerstedt och Åsa Lockner, som båda har använt platsens historia som motor för sina verksamheter.

Göran har flyttat ut konsten i sin lada på...


Apr 1, 2024

När Coronapandemin slog till blev naturen räddningen för många. I detta avsnitt av Sörmlandspodden träffar Jacqueline Hellsten Lena, Mikael och Åsa som alla på olika sätt arbetar med turistnäring och guidning i Sörmlands natur.

Vi får höra hur pandemin ledde till att fler sökte sig ut i naturen, och hur...


Mar 15, 2024

Sörmland är ett fantastiskt matlän och Jacqueline djupdyker tillsammans med Ebba Wilhelmsson, Jonas Hammar och Maryann Fargo in i äppelodling, delikatesser, lanthandlar och vi får bl.a svar på om det går att odla persikor i Sörmland?

Ebba Wilhelmsson driver en lanthandeln i Billsbro utanför Vingåker...


Mar 1, 2024

I Sörmlandspoddens 22:a avsnitt diskuteras en av våra största framtidsfrågor, energi & miljö. Hur ska vi lösa energibehovet?

Med sig i studion har Jacqueline Dan Jonsson från Eneby gård och Jacob Högfeldt från Äleby gård utanför Strängnäs och från Malmö via länk är Gustaf Hellström som driver...