Preview Mode Links will not work in preview mode

Yoga Puur de Podcast


Feb 25, 2024

Een simpele vraag met een complex antwoord: wat is Yoga? Het beeld wat de meeste van ons van Yoga hebben, klopt wellicht niet helemaal.

In deze aflevering duik ik dieper in op de eeuwenoude Yoga filosofie, bespreek ik de Yoga Sutras van Patanjali en de Bhagavad Gita, heb ik het over onder andere Karma Yoga en Raja Yoga (de laatste als overkoepeling van Hatha Yoga) en laat ik daarmee zien wat een onuitputtelijke bron de Yoga eigenlijk is! Daarbij is ‘Yoga’ vanuit het Sanskriet wellicht één van de moeilijkste termen om te vertalen. Over het algemeen wordt het uitgelegd als het ‘samenbrengen', één worden met alles om ons heen. Maar: dit betekent verschillende dingen in verschillende stromingen en interpretaties. 

Er is een reden dat dit systeem al zo lang bestaat: het werkt. Maar hoe werkt het anno 2024? En kunnen we het gevoel van Yoga daadwerkelijk in woorden uitdrukken (en moeten we dat willen)? 

Gaat Yoga om verlichting vinden of het leven lichter maken? 

Allemaal filosoferende vragen waar ik dieper op in duik in deze aflevering. Ik kijk er naar uit het nog meer uit te diepen in de komende tijd! 

Geïnspireerd? Laat het ons weten! Schrijf een review, tag ons in jouw Pure Yoga moment op Instagram en wordt deel van onze online magazine community. Namasté!

> Vind Sanne & Yoga Puur Breda op:
- Instagram (@yoga_puur_breda)
- Youtube (@yogapuurbreda)
- Online Magazine (abonneer je hier)
- Website (yogapuurbreda.nlWelkom, bij de podcast van Yoga Puur Breda! Sanne neemt je mee in de wereld van Yoga en Ayurveda, en geeft je inspiratie en inzichten waarbij je dichter bij jezelf komt te staan, met beide benen op de grond.