Preview Mode Links will not work in preview mode

BBD - Veckans Viktigaste Investeringspodd


Oct 7, 2022

Ian Shepherdson, ekonom med amerikansk ekonomi som specialitet, gästar podden för att ge oss sin syn på den amerikanska ekonomin. Ian är grundare av den oberoende analysfirman Pantheon Macroeconomics. Två gånger, år 2003 och 2015, har han utsetts av Wall Street Journal till årets prognosmakare av amerikansk ekonomi. Ian är en aning positiv nu till den amerikanska ekonomin och börsen. Hör honom berätta om varför i podden.

Babak Esfahani, VD för bolaget Plejd, gästar podden för en längre intervju. Plejd har rönt stort intresse bland investerare under de sista åren. Hör Babak berätta om Plejds ”resa” från lyxbåtar till där de är idag samt hur han ser på framtiden. I podden går vi naturligtvis även igenom det aktuella svenska börsläget samt begreppet ”självmatande finansiella bubblor” och vilka konsekvenser de kan få på både utvecklingen i enskilda bolag och börsen som helhet. Podden leds av Daniel Ljungström. Jonas Jansson är också med genom hela avsnittet.

 

Vill du prenumerera på BBDs investerarbrev? Följ länken nedan:

https://www.bankingbydaniel.se/prenumerera/            

 

Riskinformation

Banking By Daniel är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd. Investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt kommer ifrån Banking By Daniel fattas alltid självständigt av investeraren. Banking By Daniel frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust som grundar sig på användandet av information från Banking By Daniel. De åsikter som framkommer är gästernas egna åsikter och skall därför inte ses som rådgivning då de inte tar hänsyn till mottagarens specifika investeringsmål, kunskapsnivå eller riskvilja. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar du investerar i finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Detta ska inte ses som råd eller rekommendation. Gör alltid en egen analys.