Preview Mode Links will not work in preview mode

Vi snackar ADHD

May 23, 2023

Vi pratar om hur mycket tid dagens barn måste lägga ner på skolan, även utöver skoltid. Vi diskuterar hur man kan använda belöningar för att höja dopaminet och därmed motivationen hos barnen.

 

Vi pratar om att köra i diket, köra vilse och återigen hur viktigt det är att vara självsnäll.

 

Vi hamnar än...


May 14, 2023

Sociala och exekutiva förmågor är just förmågor. En del saker behöver vi få lära oss och öva på. Till exempel att läsa av ett rum. Vad behöver man lägga märke till innan man går in i ett rum? Det finns faktiskt en hel del som är bra att notera. Vi ger spännande exempel.

 

Vi tar också upp tekniker för...


May 6, 2023

Vi fortsätter att prata om exekutiva förmågor och social kompetens. Vi vill kunna få vara vi fullt ut men inte på bekostnad av andra.

 

Vi tar upp pratsamma barn och och barn som ljuger. Vi diskuterar varför man inte alltid behöver avslöja ett barns lögn och vi ger tips på övningar och sätt att hantera...


May 1, 2023

I detta avsnitt pratar vi bland annat om dopaminets nivå och hur det påverkas av våra skärmar. Vi varnar föräldrar för att detta kan väcka starka känslor men var nyfiken, utforskande och våga känna. Känslohantering är en viktig del i livet, speciellt vid ADHD.

 

Vi ger också tips på hur man kan samla på...