Preview Mode Links will not work in preview mode

I Hälsoveckan by Tyngre snackas det om viktiga och oviktiga ämnen relaterade till kost, hälsa och träning. Medverkar gör dietisterna Linnea Bärebring (PhD) och Erik Dunåker samt fysioterapeuten Jacob Gudiol (MSc).

Sep 26, 2023

Avsnitt 86 av Hälsoveckan by Tyngre handlar om en ny studie från Danmark där man visat att bland barn och unga vuxna så verkar vikten i befolkningen öka redan under 40-talet och sedan fortsatte den ökningen över 20 år.

Ökningen skedde endast hos personerna som redan vägde som mest men studien väcker ändå...


Sep 19, 2023

Caroline är äntligen tillbaka efter arbete och semester. Denna gång tar hon också upp en helt personlig åsikt som hon tyckte att hon ville förmedla till alla er lyssnare.

Innan det så hinner vi dock med en diskussion kring hur Jacob har blivit instagrams Voldemort och huruvida det är en bra eller dålig idé att...


Sep 12, 2023

Caroline är uppe i fjällen och vandrar så Jacob och Erik står själv för innehållet i avsnitt 84 av Hälsoveckan by Tyngre. Ämnet är dokumentären ”Min Tjockumentär” som visas på SVT och SVTplay. I dokumentären får vi följa artisten och komikern Fredrik Boltes före och efter han genomgått en gastric...


Sep 5, 2023

I avsnitt 83 diskuterar Jacob Gudiol och Erik Dunåker sambandet mellan socker och typ 2 diabetes. Som utgångspunkt har vi en ny observationsstudie där man har undersökt sambandet mellan tre olika sätt att mäta sockerintag och risken att få diagnosen typ 2 diabetes över drygt 10 års uppföljningstid.

Först blir...