Preview Mode Links will not work in preview mode

I Hälsoveckan by Tyngre snackas det om viktiga och oviktiga ämnen relaterade till kost, hälsa och träning. Medverkar gör dietisterna Linnea Bärebring (PhD) och Erik Dunåker samt fysioterapeuten Jacob Gudiol (MSc).

Oct 31, 2023

I avsnitt 91 av Hälsoveckan diskuteras en nyhet i SVT om en kvinna inte har fått lov att teckna en sjuk- och olycksfallsförsäkring på grund av hennes BMI som var över 30. Det blir framför allt en hel del kring skillnaderna mellan en individs risk och risken på gruppnivå där det är stor skillnad mellan hur...


Oct 24, 2023

Erik Dunåker och Caroline Mellberg diskuterar fenomenet detox med utgångspunkt i magasinets Filters utmärkta reportage i ämnet, Avgifta på låtsas.

På Hälsoveckan by Tyngres instagram kan du hitta bilder relaterat till detta och tidigare avsnitt.

Hålltider

  • (00:00:00) Introsnack - ingen Gudiol i dagens podd


Oct 17, 2023

Avsnitt 89 av Hälsoveckan by Tyngre handlar om två olika artiklar i DN. Först ut diskuterar vi artikeln ”Forskning: Lagom tjocka lever längst”. I artikeln berättar man om ett fenomen som man har sett i observationstudier de senaste åren där personer med lite övervikt, normalt sett BMI 25-27,5, ofta...


Oct 10, 2023

I avsnitt 88 av Hälsoveckan by Tyngre diskuterar Jacob, Erik och Caroline en ny studie som påstår sig ha visat på en ökad risk för autism hos pojkar om mamman dricker något med aspartam under graviditet och amning.

Efter det följer en kort diskussion kring grounding eller earthing som det ibland också kallas....


Oct 3, 2023

Erik, Caroline och Jacob diskuterar i artikel i SvD där det påstås att professorer är eniga om att vi bör sluta läsa kalorierna på förpackningar. Det är en spretig och udda artikel utan något tydligt budskap men själva frågan är intressant i sig så det blir en bra diskussion.

Efter det så ger vi oss ut...