Preview Mode Links will not work in preview mode

I Hälsoveckan by Tyngre snackas det om viktiga och oviktiga ämnen relaterade till kost, hälsa och träning. Medverkar gör dietisterna Linnea Bärebring (PhD) och Erik Dunåker samt fysioterapeuten Jacob Gudiol (MSc).

Feb 27, 2024

I avsnitt 108 diskuteras en artikelserie på hittills tre delar kring ultraprocessad mat som har publicerats i Svenska Dagbladet de senaste veckorna. Då vi har diskuterat mycket kring ultraprocessad mat sen tidigare så blir fokus i veckans diskussion mer på vinklingen och en del av formuleringarna i SvD och inte så...


Feb 20, 2024

I avsnitt 107 diskuterar Jacob, Linnea och Erik olika utmaningar som finns kring nutritionsforskning idag. En del av de saker som tas upp går inte riktigt att påverka medan mycket annat skulle kunna göras bättre med mer pengar och smartare studieupplägg.

På Hälsoveckan by Tyngres instagram kan du hitta bilder...


Feb 13, 2024

Avsnitt 106 av Hälsoveckan och hela panelen är samlad om än olika förberedda. Huvudämnet denna gång är ett inslag i Carina Bergfeldts talkshow där Chris Van Tulleken i drygt tio minuter får göra reklam för sin bok ”Vad vi äter” (originaltitel Ultra-Processed People). Det är ett inslag med både högt...


Feb 6, 2024

Avsnitt 105 är ett kortare avsnitt där Erik, Caroline och Jacob endast diskuterar ett ämne, Utrikesbyråns avsnitt Aldrig mera fet som sändes i slutet av januari kring de nya fetmamedicinerna.

På Hälsoveckan by Tyngres instagram kan du hitta bilder relaterat till detta och tidigare avsnitt.

Hålltider

  • (00:00:00)...