Preview Mode Links will not work in preview mode

I Hälsoveckan by Tyngre snackas det om viktiga och oviktiga ämnen relaterade till kost, hälsa och träning. Medverkar gör dietisterna Linnea Bärebring (PhD) och Erik Dunåker samt fysioterapeuten Jacob Gudiol (MSc).

Nov 28, 2023

I avsnitt 95 av Hälsoveckan by Tyngre har Jacob först en uppföljning kring avsnittet om att region värmland erbjuder nyblivna mammor hjälp med viktnedgång efter graviditeten. Efter det så blir det en diskussion kring Ultraprocessad mat. Som utgångspunkt i den diskussionen använder vi en ny studie där forskare...


Nov 21, 2023

Erik är sjuk så Jacob och Caroline håller i taktpinnen i avsnitt 94 av Hälsoveckan by Tyngre. Väldigt passande så blir ämnet någonting som var uppe för diskussion flera gånger om i Tyngre Rubriker för flera år sedan, Brian Wansink och hans studier som ingen egentligen vet om de ens blev genomförda.

En...


Nov 14, 2023

Linnea är tillfälligt tillbaka från mammaledighet och tillsammans med Erik, Jacob och Caroline så diskuteras veckans rubriker kring att barnmorskemottagningar och dietister i region värmland har börjat samarbeta för att kunna erbjuda nyblivna mammor hjälp med att gå ner i vikt efter graviditeten om de så...


Nov 7, 2023

Caroline är borta så Jacob och Erik sitter själva i avsnitt 92 och diskuterar tre olika rubriker från veckan som har gått som alla berör samma ämne, fetmamedicinen semaglutid och andra kommande mediciner.

Förra veckan var Jacob med i Nyhetsmorgon på TV4 för att berätta lite om de nya medicinerna och bara...