Preview Mode Links will not work in preview mode

Triathlonvänner

Oct 31, 2023

Idag pratar vi med en av världens främsta kortdistanstriatleter! Vasco tävlar för Portugal men är uppvuxen i Sverige och har tidigare gått på RIGet i Motala där han tränades av Joachim Willén.

 

Efter att ha gjort sin bästa säsong i karriären med stabilt höga topplaceringar med bland annat en andraplats...


Oct 24, 2023

Idag träffar vi en av våra två olympier i triathlon - Joachim Willén! Under OS i Sydney 2000 var triathlon med på det olympiska programmet för första gången, där Joakim kvalade och tillslut tog sig till en 35e plats. Sedan sin egna karriär har han utbildat sig inom pedagogik, psykologi och som elittränare och...


Oct 17, 2023

Vad gör en sportchef, vad är förbundets roll i att fostra barn och ungdomar från tidig ålder, genom skolgången vidare mot eftergymnasiala miljöer och slutligen mot ett OS? Och hur får para, långdistans, kortdistans, ungdom och junior plats under samma paraply?
 

 

Detta och mycket mer diskuterar vi med...


Oct 12, 2023

Med bara några dagar kvar till VM stämmer vi av läget med Lisa. Vi tar avstamp när vi hördes sist, efter vinsten i Kalmar, och pratar träning, toppning och uppladdning inför Kona. 

 

Vi pratar om senaste träningsperioden, vad Lisa gjort annorlunda och vad hon lärt sig av senaste årets tävlande. Vi pratar...


Oct 10, 2023

Idag bläddrar vi i historieböckerna tillsammans med triathlonveteranen Gary Larsson. 1989 tävlade Gary på Göteborg Triathlon och har sedan dess sett sporten utvecklas till vad den är idag. Vi snackar bland annat tävlingsminnen, material, drivkrafter och att våga testa.

 

Dessutom får vi Garys syn på livet som...