Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo

Jun 10, 2024

När rösterna i EU-valet nu är räknade blev den högerextrema storsegern inte lika stor som tidigare förutspåtts. I Sverige fick skärrade sverigedemokrater se sig omsprungna av både Miljöpartiet och Moderaterna i valrörelsens slutspurt och slutade som det svenska valets fjärde största parti.

Men runt om i...


Jun 7, 2024

Söndagens val till Europaparlamentet väntas bli en framgång för den europeiska ytter- och extremhögern. I Sverige har vi två regeringspartier, Kristdemokraterna och Liberalerna, som balanserar på gränsen för att åka ur parlamentet samtidigt som SD ser ut att kunna växa och gå från tre till fyra mandat.

Vad...


May 31, 2024

Extremism har funnits länge och kommer ständigt tillbaka. Nya grupper eller löst sammansatta miljöer dyker upp – vissa har vi inte ens ett namn för. Trots det finns tendenser att hålla utkik efter. 

Som tradwiferörelsen. Rörelsen uppstod online och har nära kopplingar till den misogyna mansrörelse som ibland...


May 24, 2024

Under Expo Salong den 21 maj 2024 talade Åsa Wikforss, författare och professor i filosofi om hur demokratin det senaste decenniet blivit försvagad av ett förvridet informationslandskap.

Detta är en inspelning från premiären av Expo Salong som hölls den 21 maj 2024 i Stockholm.

Ansvarig utgivare: Daniel...


May 24, 2024

Information och trovärdighet har varit högsta valuta på den politiska marknaden. Men i takt med att sanning blivit ett töjbart begrepp snarare än ett av våra högsta ideal så har det politiska samtalet blivit allt mer förgiftat. Sverige har på sistone sett utvecklingen i full blom när Sverigedemokraterna...