Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo

Dec 29, 2023

Framtidsscenarierna är våldsamma och skildringarna hopplöst humorbefriade. En läsutmaning utöver det vanliga för nöjeshistorikern och författaren Kalle Lind som för Expos räkning dök ner i en hög högerextrema dystopier av skiftande litterär kvalitet.

Den här veckan bjuder vi på en inläsning av Kalle...


Dec 22, 2023

Från progressiv entreprenör till högerextrem ikon. Elon Musk har radikaliserats och med honom har ett av världens mest inflytelserika sociala medier blivit en superspridare av rasism, hbtqi-hat och konspirationsteorier. Kan något sätta P för hatet på X? 

Den här veckan bjuder vi på en inläsning av Åsa...


Dec 15, 2023

Under det senaste året har 7 av 10 barn och unga umgåtts med sina vänner på spelplattformar. För många är det ett sätt att njuta av livet, glömma bort bekymmer och bli någon annan för ett tag.

Men samtidigt sprids rasism och vit makt-budskap i spelen och på så kallde spelnära plattformar som Twitch, Steam...


Dec 8, 2023

För de flesta kom fördömandet av Hamas attacker i Israel den 7 oktober som en självklarhet. Men i de efterföljande reaktionerna fanns också exempel på relativisering och förskjutande av skuldfrågan. Som att Israel hade sig själv att skylla, eller att civila israeliska judar – unga på en festival, barn,...


Dec 1, 2023

Det var ett SD med gott självförtroende som träffades för landsdagar förra helgen. Rapporteringen har efteråt främst handlat om partiledaren Jimmie Åkessons aggressiva utspel mot Sveriges muslimer.

Vilka slutsatser av partiets framtidsplaner kan man dra efter SD:s landsdagar? Varifrån kommer den aggressivitet...