Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo

Sep 30, 2022

I samma stund som valresultatet sjunkit in hos ytterhögern intensifierades  utspelen om att myndigheter och offentlig förvaltning ska rensas på tjänstemän. I krönikor och på sociala medier menar SD-företrädare och andra radikalkonservativa röster att "tjänstemän som är fullständigt marinerade i...


Sep 23, 2022

Råder det glädjeyra inom extremhögern nu när SD gick så bra i valet? Extremhögern vill se resultat nu när ett parti som är dem ideologiskt besläktat kommit så nära regeringsmakten och det märks i deras analyser av valresultatet.

Den högerextrema svekdebatten hänger över SD – hur påverkas den så...


Sep 16, 2022

Valresultatet har skakat om den politiska situationen i Sverige. Även fast många hade förutspått att Sverigedemokraterna skulle göra ett bra val så var det få som från början trodde att partiet skulle nå riktigt så stora framgångar som det gjorde.

Men trots ett sargat politiskt landskap finns fortfarande...


Sep 12, 2022

Dagen efter valet återstår fler frågor än svar från nattens regeringsrysare. Hur blev det så här? Och vad är det hos SD som lockar så många som dryg 20 procent av väljarna?

Dessutom pratar vi om hur det gått för de högerextrema småpartierna.

Detta i det här extraavsnittet av Studio Expo.

Programledare:...


Sep 9, 2022

Sverigedemokraterna har under sakta men målmedvetet ätit sig in i det svenska demokratiska systemet. I valet 2018 blev partiet det tredje största i landet. Idag pekar opinionsmätningar på att SD aspiererar på att gå om Moderaterna och bli näst störst. Vissa spekulerar till och med i om de kommer bli...