Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo

Dec 30, 2022

En vänsternationalistisk rörelse börjar ta form i Sverige. Ur kommunistiska grupper växer nya initiativ fram. De kritiserar invandring, mångkultur och letar oheliga allianser. 

Den här veckan bjuder vi på en inläsning av Mette Carlboms och Johan Nordqvists reportage om de nationalistiska projekten som växte ur...


Dec 23, 2022

I över fyra decennier, från föregångaren BSS hemmagjorda stenciltidningar till dagens riksdagsarbete, har Sverigedemokraterna med stor kreativitet tagit sig an begreppet rasism. Expo har tittat närmare på en del av partiets identitet som ofta glömts bort – den antirasistiska.

Den här veckan bjuder vi på en...


Dec 16, 2022

Under förra onsdagen genomförde tysk polis den största insatsen mot extremism i landets historia när de slog till mot den så kallade Reichbürgerrörelsen. Rörelsen har uppskattningsvis 20 000 anhängare i Tyskland och de som nu gripits misstänks ha planerat en statskupp med målet av avskaffa den...


Dec 8, 2022

Den 4 april 2022 kommer norska säkerhetspolisen hem till en 34-årig man i Kongsberg, Norge. De beslagtar hans registreringsskyltar och tar honom till förhör. En månad senare har mannen vandaliserat huset och lämnar landet.
 
I nya numret av tidskriften Expo granskas mannen bakom Nordisk Federation. En...


Dec 2, 2022

2012 var lärarstudenten Rebecca Ädel aktiv som skribent och noggrann korrekturläsare på nazistsajten Nordfront. Det avslöjade Expo tillsammans med Expressen i samband med att Rebecca Ädel, nu högstadielärare, i oktober i år valdes in i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Nynäshamn.

Avslöjandet satte...