Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


Dec 30, 2022

En vänsternationalistisk rörelse börjar ta form i Sverige. Ur kommunistiska grupper växer nya initiativ fram. De kritiserar invandring, mångkultur och letar oheliga allianser. 

Den här veckan bjuder vi på en inläsning av Mette Carlboms och Johan Nordqvists reportage om de nationalistiska projekten som växte ur den svenska kommunistiska rörelsen under 2020.

Texten är ur Expo #4 2020 och har inte uppdaterats inför inläsningen.

Under jul- och nyårsveckorna bjuder vi på inlästa reportage från tidskriften Expo. Studio Expo är tillbaka som vanligt igen första veckan i januari.

För endast 39:-/månad kan du prenumerera på tidskriften Expo. Du får då fyra nummer per år hem i din brevlåda. Dessutom får du direkt tillgång till alla nummer av Expo som någonsin getts ut – från starten 1995 fram till idag. Teckna din prenumeration på expo.se/prenumerera idag!

---

"Det våras för röd nationalism" av Mette Carlbom med reserach av Johan Nordqvist, ur Expo #4 2020.

Uppläsare: Erik Glaad

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjande, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.