Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo

Jan 27, 2023

78 år har gått sedan koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades. Under de nästan fem år som lägret användes, mellan 1940 och 1945, mördades drygt en miljon fångar i lägret, den absoluta majoriteten judar. De som inte avrättades levde och tvingades att arbeta under fruktansvärda...


Jan 20, 2023

För en dryg vecka sedan hängde den vänsterradikala prokurdiska gruppen Rojavakommiteerna en upp och ner vänd Erdoğan-docka utanför statshuset. Aktionen fick mycket uppmärksamhet och i den efterföljande debatten har aktivister och aktörer på vänsterkanten plockat politiska poäng.

Det har fått en allt...


Jan 13, 2023

Riskerna för ett våldsamt kuppförsök i Brasilien, likt det vi såg i USA för två år sedan, har varit överhängande och uppmärksammade sedan Jair Bolsonaro förlorade makten i höstens val. 

I slutet av oktober varnade till exempel forskaren Yuko Sato vid Göteborgs universitet i Expo för risken för ett...


Jan 6, 2023

6 januari 2021 stormade Trumpsupportrar den amerikanska kongressbyggnaden Kapitolium i Washington D.C. Bland dem fanns de högerextrema grupperna Proud Boys och Oath Keepers.

I slutet av 2022 släppte kongressutskottet som utrett Donald Trumps ansvar för den dödliga attacken sin rapport – och rekommenderar ett åtal...