Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo

Jun 24, 2022

Arrangörerna för Kuggnäsfestivalen hävdar bestämt att det inte är någon vit makt-festival. Ändå bokas återkommande artister som står med båda fötterna i den miljön. Vad sker egentligen på festivalen utanför Nyköping? För att ta reda på det köpte Expo entrébiljett.

Istället för ett sista ordinarie...


Jun 17, 2022

I januari 2022 attackerar en maskerad 16-årig, beväpnad med kniv, en jämnårig skolkamrat och en lärare på en gymnasieskola i Kristanstad. Skolattacken är en i raden som den senaste tiden skakat Sverige.

Gärningsmannen visar sig vara nära vän med 15-åringen som några månader tidigare utföre knivattacken på...


Jun 10, 2022

I november 2021 slår Säpo till mot en gård i Falköping kommun där en 25-årig föredetta NMR-medlem bor. I mannens hus hittas flera hemmagjorda vapen och vad som beskrivs som en bombfabrik. Polisen hittar också textfiler där mannen hyllar högerextrem terrorism och refererar till terroristen och massmördaren...


Jun 7, 2022

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson klarade sig undan misstroendehotet mot honom som SD väckte förra veckan. Det stod klart tidigare idag när rösterna i riksdagen räknats.

Högeroppositionen har länge varit missnöjda med hur ministern skött sitt uppdrag – dessutom innehåller hans...


Jun 3, 2022

Varannan utlandsfödd i Sverige har utsatts för rasism det senaste året. Det visar Expos stora enkätundersökning som 4000 svenskar svarat på och som presenteras i rapporten "Kampen om värderingarna" som släpptes i veckan.

I datan som samlats in i undersökningen går svenska folkets attityder i frågor om bland...