Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo

Aug 26, 2022

Under torsdagen avslöjades att Theodor Engström, mannen som sitter häktad misstänkt för mordet i Visby under Almedalsveckan, planerade att mörda centerledaren Annie Lööf.

Centerledaren har länge fått utstå högerextremt hat. Expo kunde exempelvis avslöja att NMR:s lokalavdelning för Blekinge och...


Aug 26, 2022

Under flera år har det varnats för att extremhögern och högerpoulismen blir allt mer mainstream. Att miljöerna anpassar retorik och politik för att attrahera bredare och öka sitt genomslag.

Men parallellt med detta ser vi också en annan utveckling internationellt. I exempelvis USA, Ungern och Österrike...


Aug 24, 2022

Vilket ideologiskt arv har Sverigedemokraterna knutit an till? Vad betyder kodordet "socialkonservatism"? Per Svensson och Ola Larsmo tar i sin artikel med oss på en resa genom den svenska fascismens historia – vad lever kvar i dagens politiska vardag?

"Blott barbariet var en gång fosterländskt". Esaias Tegnérs...


Aug 19, 2022

Den danska högerextremisten Rasmus Paludan har varit på ytterligare en så kallad valturné i förra veckan. Den här gången uteblev den stora uppmärksamheten, med undantag för några alternativmedier som agerar megafon åt hatpredikanten.

Hur går Paludans så kallade valmöten till – egentligen? Är det helt...


Aug 17, 2022

I juni 2021 påstod Jimmie Åkesson på Twitter att Sverigedemokraterna aldrig kommer att överge sina rötter. Men vad är egentligen sant om partiets rötter? Och spelar SD:s historia någon roll i dag? Partiet håller just nu på att producera en vitbok. Ett projekt som kantats av avslöjanden och som idag befinner...