Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo

Oct 28, 2022

SD:s Björn Söder attackerade i veckan människorättsorganisationen Civil Rights Defenders genom att kräva att deras statliga stöd ska strypas helt. Det efter att organisationen, ur ett människorättsperspektiv, granskat Tidöavtalet och anmärkt på delar av det.

I Sölvesborg har de lokala moderatpolitikerna...


Oct 21, 2022

Rebecka Fallenkvist omplaceras inom SD efter att hon i en story på Instagram kallat Anne Frank för "osedlig" och "kåtheten själv". Istället för att gång efter annan korsa anständighetens gräns på partiets propagandakanal Riks får Fallenkvist i framtiden vända papper på riksdagskansliet.

Men varför tog det...


Oct 14, 2022

Dagens presskonferens med M, KD, L och SD blev allt vad Sverigedemokraterna hade hoppats på. Det så kallade Tidöavtalet som ska reglera Kristerssonregeringens politik visade sig vara en sverigedemokratiskt våt dröm.

Avtalet innehåller en mängd systemförändrande åtgärder på bland annat det kriminal- och...


Oct 14, 2022

Är det bästa sättet att motverka Sverigedemokraterna att isolera partiet eller krävs det samtal och debatt med SD för att göra politiska och åsiktsmässiga skillnader tydliga?

Om den isolerande srategin varit dominerande hittills så har det inför och efter valet skett en slags omstrukturering och allt fler...


Oct 9, 2022

Birger Furugård har kallats en värmländsk Hitler. Som Sveriges första nazistledare har han fortfarande en stark ställning inom rörelsen.

Vem var han och hur togs de nationalsocialistiska idéerna till Sverige?

Den här veckan bjuder vi på en inläsning av Magnus Sälls reportage om "ex-Führern i Molkom", som...