Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


Dec 23, 2022

I över fyra decennier, från föregångaren BSS hemmagjorda stenciltidningar till dagens riksdagsarbete, har Sverigedemokraterna med stor kreativitet tagit sig an begreppet rasism. Expo har tittat närmare på en del av partiets identitet som ofta glömts bort – den antirasistiska.

Den här veckan bjuder vi på en inläsning av Anders Dalsbros och Niclas Nilssons text om SD:s förhållande till begreppet rasism.

Texten är ur senaste numret av Expo som finns ute i butik nu! Under jul- och nyårsveckorna bjuder vi på inlästa reportage från tidskriften Expo. Studio Expo är tillbaka som vanligt igen första veckan i januari.

För endast 39:-/månad kan du prenumerera på tidskriften Expo. Du får då fyra nummer per år hem i din brevlåda. Dessutom får du direkt tillgång till alla nummer av Expo som någonsin getts ut – från starten 1995 fram till idag. Teckna din prenumeration på expo.se/prenumerera idag!

 

---

"De verkliga antirasisterna" av Anders Dalsbro och Niclas Nilsson, ur Expo #4 2022.

Uppläsare: Anna Fröjd

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjande, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.