Preview Mode Links will not work in preview mode

Studio Expo


Feb 3, 2023

Förra veckan var det 100 dagar sedan den nya regeringen tillträdde. Ett par dagar innan statsministeromröstningen presenterade regeringspartierna tillsammans med Sverigedemokraterna Tidöavtalet. Ett avtal som SD förhandlat sig till för att släppa fram Ulf Kristersson som statsminister och själva stå utanför regeringen – trots att de blivit högerblockets största parti. 

Segerrusigt och självsäkert inleddes mandatperioden, särskilt för Sverigedemokraterna. Men snart började svekdebatten att pyra och tonläget mellan både samarbetspartierna och mellan Sverigedemokraterna och oppositionen har hårdnat.

Var det en dyrköpt seger för regeringen Kristersson? Hur har SD spelat korten de första 100 dagarna och hur väloljat framstår egentligen samarbetet mellan SD och regeringspartierna?

Programledare: Anna Fröjd

Gäster i studion: Niclas Nilsson och Daniel Poohl

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

Klippning: Elin Samuelsson

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjanden, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 – för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.